Assen

Platform Storm gaat demonstreren bij rechtbank in Assen

Assen – Tijdens een kort geding dat donderdag 8 oktober plaats vind bij de rechtbank in Assen gaan Anti-windmolenactivisten demontstreren.

Platform Storm heeft een kort geding aangespannen tegen de projectontwikkelaars van windpark Drentse Monden en Oostermoer laat de voorzitter Jan Nieboer van Platform Storm weten. Vanwege de corona is de toegang voor publiek tot de rechtbank beperkt. Ondanks dat verwacht de voorzitter dat een 50 tot 100 mensen Platform Storm willen ondersteunen.

Door een protest actie te organiseren bij de rechtbank kunnen volgens de voorzitter deze mensen hun steun ook betuigen. De protest actie is volgens Nieboer gemeld bij de veiligheidsregio (VRD) en deze heeft volgens hem geen problemen met de demonstratie.

Platform Storm heeft dit kort geding aangespannen tegen de projectontwikkelaars omdat de stichting op basis van het Europees recht juridische mogelijkheden zal zien om de bouw van de 45 windmolens in de Veenkolonie te blokkeren.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press


Laden....

Meer nieuws

Ga naar content Politie onderzoekt incidenten door mogelijke ‘pedojagers’

NieuwsRedactie

Poging tot inbraak in slijterij in Assen; Dader op beeld

NieuwsRedactie

Brandweer duikt mogelijk gestolen goederen op tijdens oefening in Assen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!